Fagyott férgek, 42 ezer éve fagyott férgeket keltettek életre


Index fagyott férgek Tudomány - Több tízezer éve megfagyott orsógiliszták keltek életre Férgek fagyva.

fagyott férgek

Ez az élőlény 42 ezer évig aludt, most felébresztették Tartalom Férgek, egyebek Támogass te is! Orosz és amerikai kutatók elsőként igazolták, hogy a többsejtű szervezetek képesek a hosszú távú kriobiózisra természetes extrém hideg férgek fagyva között.

Férgek fagyva. Ez az élőlény 42 ezer évig aludt, most felébresztették

A kriobizósisban az élőlények életjelei hosszú távra szinte megszűnnek extrém körülmények között, és leáll a sejtszintű anyagcseréjük.

Főleg a törzsfejlődés alacsonyabb fokán álló élőlényekre, például egysejtűekre és fonalférgekre jellemző. Férgek, egyebek A kedvezőtlen körülmények megszűnésével az életfolyamatok újraindulhatnak.

10 GYILKOS PARAZITA, amikhez képest a horrorfilmek gyerekmesék

A Moszkvához közeli Földtudományi Intézet, több orosz kutatóintézet és egyetem, valamint az amerikai Princeton Egyetem szakemberei a permafrosztban talált, nagyjából pleisztocén korabeli gilisztát vizsgáltak meg. Közülük kettő mutatott életjeleket. Fotó: siberiantimes. Cernagiliszta a szekletben Tech: 42 ezer éve fagyott férgeket keltettek életre studytours.

42 ezer éve fagyott férgeket keltettek életre

Feltámadhatnak a mamutok A fonalférgek tartósan fagyott talajban, úgynevezett permafrosztban konzerválódtak — írja a Daily Mail.

A pleisztocén korabeli, a mai Szibéria északkeleti részén élt fonalférgek életre kelését tudományos áttörésnek mondják a kutatók. Azután, hogy felengedtük őket, a fonalférgek életjeleket mutattak. Elkezdtek mozogni és enni. Az egyik, fagyott férgek ezer éves orsógilisztát egy ősi mókus fészkében találták, amit a Kolima folyó alsó folyásánál találtak közel ahhoz az orosz földtörténeti férgek fagyva, ahol a pleisztocén kor környezetét akarják bemutatni a szakemberek.

fagyott férgek

A másikat az Alazeja folyóhoz közeli permafrosztban találták ben, ez nagyjából 41 éves. Mindkét fonálféreg nőstény. Az adataink igazolták, hogy a többsejtű szervezetek hosszú távon túlélhetik a kriobiózis állapotát természetes fagyott körülmények között.

fagyott férgek

Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a pleisztocén korabeli fonalférgek bizonyos férgek fagyva alkalmazkodni tudnak. Tudományos és gyakorlati szempontból ez olyan területeken lehet fontos, mint kriomedicina, a kriobiológia és az asztrobiológia.

További a témáról.