Fejhallgató ellen, Hogyan válassz fül- és fejhallgatót? | befektetestitkok.hu


Zajszűrős fejhallgatók: így zárhatod ki a külvilág hangjait

Frekvenciaválasz A frekvenciaválasz azt a frekvenciatartományt mutatja meg, amit le tud fedni a fülhallgató. Minél nagyobb ez a tartomány, annál többet hallasz a zenéből, vagyis annál jobb a fülhallgató. Érdemes a minél szélesebb tartományt választani. A hallható tartomány általánosan elfogadott értéke 20 és Hz között van, így a legtöbb fülhallgató is ezt a tartományt célozza meg.

  • Mit tegyek a folyamatosan összegubancolódó fejhallgató kábelek ellen?
  • Zajszűrős fejhallgatók: így zárhatod ki a külvilág hangjait - PC World
  • Férgek megelőzése a gyermekek kolerájában

A szélesebb tartomány nem feltétlenül jelent jobb zenei élményt. A 20 Hz alatti értékek a legtöbb esetben inkább csak érezhetők mint hallhatók, a Hz feletti tartomány pedig sokak számára már nem hallható.

Hogyan válassz vezeték nélküli fejhallgatót Manapság kezdünk hozzászokni, hogy minden vezeték nélküli, így nem meglepő, ha végre a diszkrét zenehallgatás eszközét is szeretnénk kábelmentesíteni. Ehhez alapvetően két típusú termék közül választhatunk: fülhallgató vagy fejhallgató. Útmutatónkkal most abban segítünk, milyen szempontok alapján érdemes az utóbbiak közül vezeték nélküli kivitelt választani. Az első kérdés: on-ear vagy over-ear?

A paraméterek között a legritkább esetben tűnik fel, de ha mégis megtalálod, érdekes információkhoz juthatsz a frekvenciaválasz görbéjéből. Ha a görbe alsó fele magasabb értékeket mutat, az több basszust jelent. Persze ez nem jelenti azt, hogy a basszus minősége is jobb lesz.

Mit tegyek a folyamatosan összegubancolódó fejhallgató kábelek ellen?

Ez azt jelenti, hogy a szélső tartományokra erősít rá az eszköz, ami élettel telibb hangzást eredményezhet.

Amennyiben a frekvenciaválasz kiegyenesedik, az azt jelenti, hogy egyik tartományt sem preferálja a fülhallgató, tehát kiegyenlített a hangzása. Impedancia Az impedancia az áramkorlátozó hatást jelöli.

fejhallgató ellen

Az impedancia mutatja meg a fülhallgató áramkörének ellenállását az elektromos jellel szemben. A nagyobb impedancia esetén kevesebb elektromos jel jut át és ezáltal a hangerő is alacsonyabb lesz. A legtöbb esetben az alacsonyabb impedanciájú fülhallgató a jó választás.

Fejhallgató ellen. Thomson EAR3203

Ideális esetben az fejhallgató ellen értéke kevesebb mint 25 Ohm. Ha a fülhallgatódat kisebb méretű, belső erősítő nélküli hordozható eszközzel, például okostelefonnal használod, a kis impedancia lesz a fejhallgató ellen számodra. Persze nyugodtan választhatsz nagyobb impedanciájú fülhallgatót is, de ebben az esetben jobban fel kell tekerned a hangerőt.

A BlitzWolf® BW-HP1: vezeték nélküli Bluetooth fejhallgató impedanciája például 32Ohm, így nagyobb energiát igényel, hogy magasabb hangerőt enterobius uptodate el, de az eszközök szélesebb skálájával használható biztonságosan, míg a Xiaomi® Redmi AirDots TWS : teljesen vezeték nélküli fülhallgató impedanciája 16 Ohm, tehát kiváló választás okostelefonhoz, hordozható zenelejátszókhoz és hasonló eszközökhöz.

Zajszűrés Az aktív zajszűréssel rendelkező fülhallgatók nem csupán kizárják a zajt, hanem aktívan elnyomják azt lejátszás közben. Az aktív zajszűrés használó fülhallgatók a bejövő zajokat egy beépített mikrofon segítségével felveszik és egy azonos méretű de ellentétes amplitúdójú hang bekeverésével nyomják el.

Aki a legmagasabb hangminőségre vágyik, annak érdemes odafigyelnie az aktív zajszűrésre. A zajszűrés arra is jó, hogy spórolj az értékes akkumulátor kapacitással, hiszen kevésbé kell felvenned a hangerőt zenehallgatás közben, így kevesebb energiát is használsz vele.

Xiaomi® Redmi AirDots TWS : teljesen vezeték nélküli fülhallgató töltődobozzal, Bluetooth 5 - Fekete A passzív zajszűrés a hang minél hatékonyabb kizárását célozza meg.

Fejhallgató ABC

A fülre illeszkedő és a fület teljesen befedő fejhallgatók jobb passzív zajszűrést szoktak biztosítani a fejhallgatóknál, köszönhetően annak hogy jobban zárják a hallójáratot. Az akusztikus rendszer paraméter mutatja meg, hogy milyen a fejhallgató kialakítása. Egy zárt akusztikus rendszer meggátolja, hogy a zajok átjussanak nemi szemölcsök kezelése az arcon fejhallgatón, míg egy nyitott akusztikus rendszer ezt nem teszi meg.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a környezetedben lévők hallani fogják, hogy milyen zenét hallgatsz, és te is hallani fogod a tőlük eredő hangokat, csakúgy mint a nyitott akusztikus rendszer esetén.

fejhallgató ellen

A zárt akusztikus rendszer ugyanakkor nem jelent teljes zajszűrést. Amint magasabbra állítod a hangerőt, ki fog szivárogni a hang a fül- vagy fejhallgatóból.

Hogyan válassz fül- és fejhallgatót?

Ugyanígy a hangosabb zajok könnyedén átjutnak a zárt akusztikus rendszeren. Csak a kifejezetten jól illeszkedő zárt akusztikus rendszerű fejhallgatók fogják hatékonyan kiszűrni a zajokat. Érzékenység Az érzékenység mutatja meg, hogy a fülhallgató meghajtója milyen hatékonyan használja föl a kapott energiát, vagyis milyen hatékonyan alakítja át azt akusztikus jellé, vagyis tisztán hallható hangokká.

A fülhallgatók érzékenysége 90 és között szokott ingadozni, így elkerülik azokat a tartományokat, ahol a zenehallgatás már fájdalmas lehet.

Fejhallgató kábel csere, fülhallgató kábel csere

A dB egy zajos koncert hangereje, a 80 dB pedig egy hangosabb utca zajainak megfelelő hangerő. A 90 dB-t tehát úgy kell elképzelni, mintha egy nagy forgalmú út mellett állnál.

fejhallgató ellen

Ez a hangerő 8 óra után már káros lehet. A dB pedig egy zenei klub hangereje, ami akár 30 perc után is káros fejhallgató ellen. Mágnes típusa Néhány esetben a paraméterek között a mágnes típusa is feltűnik.

A modern fülhallgatókat úgy készítik, hogy a legtöbbet tudják kihozni a felhasznált mágnesből, ezáltal a mágnes típusa leginkább a gyártási költségekre lesz hatással, a hangzásra nem. Erre a paraméterre nem kell különösebb figyelmet fordítanod.

Mobilok és rákveszély: headsettel a sugárzás ellen

Diafragma A diafragma az a membrán, ami a fülhallgató belsejében vibrál. Ez generálja a hangot. Számos különböző kialakítású diafragma létezik, dóm, szarv, kúp. A diafragma az anyagában is el szokott térni. Nincs olyan forma vagy anyag, ami jelentősen jobb lenne a többinél. Sok múlik a gyártón, hogy mit akar és képes kihozni az adott diafragmából, ezért erre a paraméterre nem érdemes sok időt áldozni a fülhallgató kiválasztása során. Vezeték nélküli technológia A Bluetooth® a leggyakrabban használt vezeték nélküli technológia.

A Bluetooth® segítségével könnyedén párosíthatod a 10 méteres sugarú körön belül lévő eszközöket. A Bluetooth® kapcsolat biztonságos, a hangminőségre pedig nem lehet panasz, a hangminőség tekintetében azonban nem nevezhetjük kiemelkedőnek.

A zárt kivitel és a mély kiemelés segíti a DJ-t, hogy hallja, mi kell a tömeg megmozgatásához. A kialakítás tervezése nem ér véget itt.

A vezeték nélküli fülhallgatók kis százaléka NFC kapcsolat kialakítására is képes. Egyes fülhallgatók a rádió frekvenciát használják, ami sokkal nagyobb területet képes lefedni mint a Bluetooth®. Ezeket a fülhallgatókat főleg televíziózáshoz vagy asztali számítógépek mellé ajánljuk. A hangminőség túlszárnyalja a Bluetooth® fülhallgatókét, azonban más RF eszközök zavarhatják a jelet és interferenciát okozhatnak, ha ugyanazon a frekvencián sugároznak.

Léteznek infravörös kapcsolatot használó fülhallgatók is, ez azonban csak akkor jó választás, ha használat fejhallgató ellen végig a látósugárban maradsz. Összegzés A legegyszerűbben értelmezhető paraméter maga az ár. Általánosságban véve az olcsóbb fülhallgatók rosszabb minőségűek is, hiszen az alacsonyabb árcímke elérése érdekében a gyártónak fel kell áldoznia a minőséget és teljesítményt.

Thomson EAR Ha ezt a cikket olvassa, akkor valószínűleg nyitott irodában dolgozik. Valószínűleg úgy érzi, hogy semmit sem tud elvégezni, amíg Mike be nem fejezi ezt a hangos értékesítési hívást. Zajszűrős fejhallgatók: így zárhatod ki a külvilág hangjait Molnár József május Az aktív zajszűrő vagy zajkioltó fülesek megoldást jelenthetnek.

Fejhallgató ellen meghajtó mérete szintén fontos, különösen ha erős basszust szeretnél, bár ezt a paramétert nem mindig közli a gyártó. A frekvenciaválasz és érzékenység szintén fontos visszajelzés adhat a fülhallgató által nyújtott zenei élményről.

Ezen kívül érdemes odafigyelni a zajszűrésre és a vízállóságra is, ha a sportolás közben vagy szabadtéren szeretnéd használni a fülhallgatót. Iratkozz fel fejhallgató ellen és értesülj legújabb termékeink érkezéséről valamint legfrissebb kedvezményeinkről!

fejhallgató ellen

Shop a nevemet és e-mail címemet hírlevelezési céllal fejhallgató ellen és a részemre gazdasági reklámot is tartalmazó email hírleveleket küldjön.