Féreglyuk-elmélet, Féregjáratokon keresztül születnek az új univerzumok?


Féregjáratokon keresztül születnek az új univerzumok?

Alapok[ szerkesztés ] Albert Einstein és Nathan Rosen már ben bebizonyították az egyirányú féreglyukak, féreglyuk-elmélet téridő hídjainak lehetőségét. Ezeknek kialakulása a fekete lyukakhoz kapcsolódik.

  1. A féreglyukak a téridő távoli pontjait összekötő elméleti hidak, melyek az utóbbi időben mintha gyorsuló sebességgel kerülnének át a tudományos fantasztikum területéről a tudományos kutatások fókuszába.
  2. Olajos kocsonya férgekkel
  3. Miből lesz a féregjárat? - Voyager: a tudomány határain
  4. Féregjárat Féreglyuk-elmélet, Féregjáratokon keresztül születnek az új univerzumok?
  5. Féregjárat – Wikipédia
  6. Condyloma elektrokoaguláció

A fekete lyuk szingularitása úgy viselkedik, mint egy féreglyuk egyik oldala, ezenkívül instabil, és gyorsan pontszerű szingularitássá válik. John Archibald Féreglyuk-elmélet és Robert Fuller as évekbeli számításai szerint a féreglyuk olyan gyorsan omlik össze, hogy azon még a fénysugár sem hatolhatna át.

ajak papilloma icd 10

A kétirányú féreglyukak elméleti alapjait Kip Thorne és diákjai dolgozták ki ben. Ebben az időszakaszban az univerzum négydimenziós gömbhöz hasonlított.

giardia vízkezelése

A születő féreglyukak a gömbfelszín különböző pontjait kötötték össze kitüremkedések formájában. Féreglyuk-elmélet világegyetem a tér buborékjaiból áll, amely buborékok felszínét önmagával és más buborékokkal féreglyukak kötnek össze.

Féregjárat

Létrehozása[ szerkesztés ] A világegyetemben érvényesül a Heisenberg-féle határozatlansági reláció vákuumfluktuáció. A vákuumot úgynevezett kvantumhab tölti ki, amelyben féreglyukak ugorhatnak elő a semmiből, majd tűnnek el. Ezek az úgynevezett kvantumféreglyukak kicsik és instabilak.

Féreglyuk létrehozásához negatív energia szükséges, mivel a pozitív energia mindig pozitív térgörbületet hoz létre. A negatív térgörbület körülbelül a háromdimenziós nyeregfelülethez hasonlítható.

hpv vírus prejavy

A stabilitás problémája ezzel még mindig nem megoldott. A féreglyukak mindenhol megtalálható rések az időben, térben. Megnyújtásuk esetén a stabilizálás nem megoldható a gerjedések miatt. A megnyújtott féreglyuk sugárzást nyelne el mindkét oldalánál, és ez az elnyelődés folyamatosan erősödne, míg a féreglyuk össze féreglyuk-elmélet omlana. Negatív energia[ szerkesztés ] Az általunk ismert anyag pozitív energiával rendelkezik.

Ezért a téridőben pozitív görbület jön létre.

Masszív féreglyuk lehet a Tejútrendszerben

A féregjáratokhoz viszont negatív görbületű térrészre van szükség, tehát negatív energiára. A gravitáció pozitív téridőgörbület vonzza a negatív energiát.

Az észlelési és detektálási technikák rohamos fejlődésének köszönhetően azonban ma már általánosan elfogadott, hogy sok galaxis központjában több millió naptömegű fekete lyuk féreglyuk-elmélet helyet, illetve az, hogy bizonyos tömeghatár feletti féreglyuk-elmélet fejlődésének végállomása is ilyen — igaz, az előbbinél nagyságrendekkel kisebb tömegű — objektum. A fekete lyukak a környezetükre gyakorolt gravitációs hatásuk, az általuk gerjeszett részecskesugárzások, anyagkifúvások jetekilletve a körülöttük lévő anyagbefogási korongok révén ismerhetők fel. Féreglyuk, ahogyan a legtöbb tudományos fantasztikus filmben elképzelik. Az elképzelés Hermann Weyl német matematikustól, míg az elnevezés John Wheeler amerikai fizikustól származik, s azon az analógián alapszik, hogy egy féreg kukac is jelentősen lerövidítheti útját egy alma két pontja között, ha nem az alma felületén jut el A-ból B-be, hanem átrágja magát a gyümölcsön.

A kvantummechanika határozatlansági relációja kimondja, hogy minden energia ingadozik. Ez a negatív energiára is igaz, így a Casimir-effektus során az atom belsejében létrejövő virtuális, ellentétes töltésű részecskepárok a képződésükhöz szükséges energiát a vákuumtól kölcsönzik.

Féreglyuk-elmélet, Féregjáratokon keresztül születnek az új univerzumok? - Qubit

Megszületésük pillanatában annihiláció révén megsemmisülnek. A kvantumféreglyukak létrejöttéhez szükséges negatív energia, így energia szabadul fel.

Támogasd a munkánkat!

Ha ezen vákuumfluktuációk idejét kicsit féreglyuk-elmélet, akkor a vákuum energiasűrűségét e nullenergia-szint alá juttatnánk, és így egy negatív energiasűrűségű mezőt hoznánk létre. Barrow, John D. Hawking, Stephen - Az condyloma a szájüreg kezelésében rövid története, Maecenas, Atkins, Paul - Teremtés, Gondolat, Sklovszkij, Joszif Szamuilovics - Csillagok, Gondolat, Davies, Paul - Isten gondolatai, Féreglyuk-elmélet,