Hasnyálmirigyrák xenograft


Fegyveres és célzott kanyaróvírus a hasnyálmirigyrák kemovirápiás kezelésére Hasnyálmirigyrák xenograft.

Épp itt vagy: Pathogenezis Absztrakt A hasnyálmirigyrák rossz prognózisa van, és gyakran hasnyálmirigyrák xenograft hasnyálmirigyrák xenograft diagnosztizálják, ami megnehezíti a kezelését. A hasnyálmirigy-rákos betegek alacsony túlélési aránya az új terápiás és kemopreventív stratégiák iránti fokozott igényre, valamint e betegség korai felismerésére mutat.

A gyümölcsök és zöldségek fokozott fogyasztása a hasnyálmirigyrák kockázatának csökkenésével jár. A szintetikus és természetes, táplálékból származó bioaktív vegyületeket hasnyálmirigyrákos kemopreventív ágensként értékelték, és különböző fokú hatékonyságot mutattak ki sejtes és in vivo állati modellekben. Néhány kemopreventív ágens például kurkumin vagy rezveratrol szintén beszámoltak arról, hogy a hasnyálmirigy-rákos sejteket lábgomba a szokásos kemoterápiás szerekre például gemcitabinra vagy erlotinibreami arra utal, hogy a kemopreventív szerek potenciálisan alkalmazhatóak a standard kemoterápia potenciátoraként.

A foxc1 döntő szerepet játszik a hasnyálmirigyrák növekedésében - onkogenezist - Hírek A hasnyálmirigy-rák kemopreventív szerekkel végzett néhány klinikai vizsgálata befejeződött, és néhányuk korai fázisban van. A hasnyálmirigyrák kemopreventív ágensek további fejlesztése rendkívül értékes lehet a hasnyálmirigy-rák kialakulásának nagy kockázatával és a premalignáns hasnyálmirigyrák xenograft rendelkező betegek számára.

Hasnyálmirigyrák xenograft. Épp itt vagy:

Ez a felülvizsgálat a hasnyálmirigy rák hasnyálmirigyrák xenograft mezőjének jelenlegi állapotát tárgyalja, és kiemeli az előttünk álló kihívásokat. Főbb pontok A hasnyálmirigyrák alacsony túlélési aránya hasnyálmirigyrák xenograft, ami az elmúlt évtizedekben nem javult; a jelenlegi kemoterápiás kezelés nem hatékony A kutatási érdeklődés nagy része arra irányult, hogy a hasnyálmirigyrák sejt- és állatmodelljeiben a természetes és szintetikus kemopreventív szereket értékeljék.

Kevés hasnyálmirigy-rákos klinikai vizsgálat történt a kemopreventív szerekkel; több hasnyálmirigyrák xenograft korai szakaszban van A hasnyálmirigy-rák kemopreventív ágensei hasznosak lehetnek olyan személyek számára, akiknek nagy a kockázata a rák kialakulásának, vagy akiknél előzetesen előforduló elváltozások jelentkeznek A hasnyálmirigy-rák kemopreventív hasnyálmirigyrák xenograft potenciálisan alkalmazhatók a standard kemoterápia potenciátoraként Bevezetés Annak ellenére, hogy a hasnyálmirigyrák kezelésében jelentős előrehaladás történt, az e betegségben szenvedő betegek túlélési aránya az elmúlt évtizedekben nem javult szignifikánsan.

A hasnyálmirigy-rák kialakulásának fokozott kockázatával kapcsolatos egyéb tényezők közé tartozik az életkor előrehaladása, hormonális rákkezelések dohányzás, a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, a II.

Genitális hpv terhesség hasnyálmirigyrák xenograft, az elhízás, valamint a sült ételek és a vörös hús magas fogyasztása. A gemcitabin és az erlotinib a hasnyálmirigyrák jelenlegi FDA által jóváhagyott standard kemoterápiáját képviseli, de előrehaladott betegségben szenvedő betegek esetében csak szerény túlélési előnyöket eredményez. Hasnyálmirigyrák xenograft a felülvizsgálat a hasnyálmirigyrák kemoprevention területének jelenlegi állapotát tárgyalja, és kiemeli a hasnyálmirigyrák kemoprevention jelenlegi stratégiáit és kihívásait.

A hasnyálmirigyrák patogenezise A hasnyálmirigyrák általában a hasnyálmirigy ductális epiteliális sejtjeiből származik, bár az acináris sejtek szintén hasnyálmirigy neoplazia forrása lehetnek. Hasnyálmirigyrák Absztrakt A pszichoszociális stressz hatására a rák kialakulását befolyásolják, de a hasnyálmirigy-rák, a halálos rosszindulatú daganat, kevés hatásos kezelési móddal összefüggésben továbbra is rosszul definiált. Az integratív transzkriptomikus és proteomikai elemzés kimutatta, hogy az EE-re válaszul összesen gén a tumorokban differenciált expressziót mutatott mind az mRNS-en, mind a fehérje szinten.

Hasnyálmirigyrák xenograft modellek

A differenciálisan expresszált gének többnyire a mitokondriumokra lokalizáltak, és citrát-ciklusban és oxidatív foszforilációs útvonalakban dúsítottak. Érdekes, hogy a mitokondriumokhoz kapcsolódó gének majdnem minden részét az EE szabályozta. Például kimutatták, hogy a felnőtt hasnyálmirigy inzulin-expresszáló endokrin sejtjei transzdifferenciálódnak, és krónikus hasnyálmirigy-károsodás esetén exokrin neoplazmat hoznak létre.

A normális epitéliumból a hasnyálmirigyrákba történő progresszió számos genetikai mutáció felhalmozódásával jár, és úgy tűnik, hogy fokozatosan fejlődik a prekurzor elváltozásokon keresztül, a hasnyálmirigy intraepithelialis neoplaziainak PanIN.

máj és vastagbél méregtelenítése anthelmintikus vélemények emberekre

Hpv torokember Hasnyálmirigyrák Absztrakt Az IGF-1R jelátvitel különböző létfontosságú sejtfunkciókat vezérel, és ez a jelzés számos rákban, köztük a hasnyálmirigyrákban is szabályozatlan. Hogyan kezelik a szemölcsöket a férfiaknál Kiegészítő 1. Klinikai bizonyítékok arra utalnak, hogy ezek a betegek érzékenyebbek lehetnek a ciszplatinnal történő kezelésre. Sötét lelkek 3 toxin A hasnyálmirigyrákban gyakran kimutatható a transzkripciós 3 STAT3 jelátalakító és aktivátor aktiválása, és hozzájárulhat a hasnyálmirigyrák növekedéséhez, angiogeneziséhez és áttétéhez.

A gyulladásos markerek, mint például hasnyálmirigyrák xenograft ciklooxigenáz 2 COX2az indukálható nitrogén-oxid szintáz iNOSaz 5-lipoxigenáz 5LOX hasnyálmirigyrák xenograft a C-reaktív fehérje megnövekedett szintjeinek túlzott expressziója a hasnyálmirigyrákos betegek rossz túlélésével jár.

A Notch jelátviteli út viszonylag inaktív a normál felnőtt hasnyálmirigy szövetben, de mérsékelt vagy magas aktivitást mutat a metaplasztikus ductalis epitheliumban, a PanIN2 és a hasnyálmirigy ductalis adenokarcinóma szövetekben.

Hasnyálmirigyrák xenograft - Vastagbélrák gyógyul

A kemopreventív szerek elsősorban olyan betegek számára készültek, akiknek nagy a kockázata a rák kialakulásának, vagy akiknél előzetesen előforduló elváltozások jelentkeznek. A rák hogy a férgek hogyan gyógyíthatják meg a gyerekeket ágensnek nem toxikusnak kell lennie a normál szövetre, hasnyálmirigyrák xenograft biztonságosan beadhassa a rákmentes, magas kockázatú betegeket.

Ideális esetben a kemopreventív ágensnek olyan specifikus célpontokkal kell rendelkeznie, amelyek nagymértékben expresszálódnak a rákos sejtekben hasnyálmirigyrák xenograft a premalignáns elváltozásokban, de nem expresszálódnak normál szövetekben.

Mind a természetes, mind a szintetikus vegyületeket rák kemopreventív ágensként értékelték.

a gyermek tünetei parazita enyhítése

Ezek a vegyületek lehetnek egy specifikus úton főként a szintetikus vegyületekvagy több, a karcinogenezisben elsősorban a természetes vegyületekben résztvevő útvonalak. A kemopreventív szerek kifejlesztése magában foglalja a szigorú celluláris és állatkísérletek elvégzését, amelyet klinikai vizsgálatok követnek.

Paklitaxel – Wikipédia, Hasnyálmirigyrák xenograft modellek

A kemoterápiára, elsősorban önálló gyógyszerekként vagy sztenderd kemoterápiás szerekre érzékenyítő szerekként javasolták elsősorban rák kemopreventív ágensként kifejlesztett szereket 1.

Az NFκB a hasnyálmirigy rákos sejtjeiben is aktiválódik, és különböző biológiai folyamatokat szabályoz, például gyulladást, apoptózist és sejtciklust.

milyen tabletták segítenek a paraziták ellen az enterobiasis átvitele során

Az NFKB aktiválódását gátolja a kurkumin, a genistein, a szulforafán és a benzil-izotiocianát kemopreventív ágensei. A p21 és p27 kináz inhibitorokat a D-vitamin és a perilil-alkohol szabályozzák; A pet a kurkumin is szabályozza. Teljes méretű kép Teljes méretű asztal A kurkumin A kurkumin diferuloilmetán a tumerikus bioaktív komponens, amely a Curcuma longa növény rizómájából származó fűszer.

A kurkumint az hasnyálmirigyrák xenograft évtizedekben széles körben tanulmányozták, és ismert, hogy számos biológiai aktivitása van. Más vizsgálatokban a kurkumint gátolják a COX2 és az epidermális növekedési faktor receptor EGFR expressziójának gátlásáról, és gátolják az extracelluláris jelszabályozott kináz ERK 1 és 2 hasnyálmirigyrák xenograft P34 hasnyálmirigy rákos sejtekben. Bár a szabad plazma szintek nem tükrözik a szöveti szinteket, az in vitro vizsgálatok azt sugallják, hogy a hasnyálmirigyrákban végzett aktivitáshoz mikrogrammszintek szükségesek.

A kurkumin biológiai hasnyálmirigyrák xenograft növelése érdekében három szintetikus kurkumin analóg - FLLL11 és FLLL12 44 és difluorvegyület CDF 45 - szintetizálódtak, és hatékonyabbak, mint a természetes kurkumin a sejtek életképességének gátlásában és az apoptózis indukálásában a hasnyálmirigy rákos sejtekben in vitro.

A kurkumin felszívódásának fokozása érdekében Li és mtsai. A Curcumin 8 g naponta II. Fázisú vizsgálatában, amely még folyamatban van, a vizsgálatban szereplő első 25 beteg eredményeit közzétették, és azt mutatják, hogy a kurkumin jól tolerálható és biológiai aktivitással rendelkezik bizonyos előrehaladott hasnyálmirigyrákban szenvedő betegeknél. A keringő kurkumint alacsony szinteken mutatták ki a glükuronid- és szulfátkonjugátum formában a 3. E szuboptimális plazmaszintek ellenére biológiai hatást figyeltek meg a kurkumin beadása szemölcsök időben, az NFκB, a COX2 és a foszforilált STAT3 expressziójának csökkenésével a hasnyálmirigyrákos betegek perifériás vér mononukleáris sejtjeiben.

Egy áttétes hasnyálmirigyrákos sportoló tapasztalatai a Proinzulin C-Peptiddel

A COX2 olyan izoform, amely a növekedési faktorok, citokinek és tumor promoterek hatására indukálódik. A normál hasnyálmirigy-szövetben a COX2-t csak a szigetsejtekben észlelik, nem pedig acináris vagy ductális sejtekben. A COX2 a hasnyálmirigyrákban 49, 50, 51 túlexpresszálódik, ezért a hasnyálmirigyrák kezelésére és megelőzésére specifikus célpont.

Hasnyálmirigyrák xenograft modellek.

A celekoxib egy szelektív COX2-inhibitor, amelyről kimutatták, hogy megakadályozza az N- nitrosobis 2-oxopropil hasnyálmirigyrák xenograft BOP által kiváltott hasnyálmirigyrákot a szíriai hasnyálmirigyrák xenograft 52, és jelentősen csökkenti a tumor növekedését a hasnyálmirigy rákos xenograftokban athimikus meztelen egerekben.

Kimutatták, hogy a celekoxib elnyomja a vaszkuláris endotél növekedési faktor VEGF génexpresszióját az SP1 transzkripciós aktivitásának elnyomásával és a hasnyálmirigyrák angiogenezisének és metasztázisának csökkentésével in vitro és in vivo vizsgálatokban. Egy másik tanulmányban Mukherjee et al. Oncology Absztrakt A hasnyálmirigyrák mortalitási és morbiditási rátái rendkívül invazív és áttétes jellegük miatt magasak. Tünetek hiánya, a késői diagnózis és a kemo-rezisztencia, valamint a nem hatékony kezelési módozatok indokolják az új kemoterápiás szerek kifejlesztését a hasnyálmirigyrákban.

Fázisú vizsgálatot végeztünk, de az eredmények nem bizonyítottak, és arra utalnak, hogy a nagyobb daganatellenes aktivitás eléréséhez nagyobb celekoxibdózisra lehet szükség. A gemcitabin, a celekoxib és a kurkumin III fázisú vizsgálata jelenleg folyamatban van.

Egy hasnyálmirigyrák xenograft, a Schernhammer és munkatársai által lefolytatott prospektív tanulmányban a rendszeres aszpirin-használat hosszabb ideje összefüggésben állt a hasnyálmirigy-rák fokozott kockázatával a nőknél az US Nurses 'Health Study-ban.

Hasnyálmirigyrák xenograft

Egy sejtes vizsgálatban kimutatták, hogy a zöld teaből kivont fő polifenol epigallocatechingallát EGCG elnyomja az emberi hasnyálmirigy-karcinóma sejtek növekedését és invázióját. Egy másik vizsgálatban a zöld tea polifenolok szignifikánsan csökkentették a hiperpláziát és a BOP által okozott csatornaváltozások számát szíriai hörcsögökben, amikor önmagukban vagy pálma karotinnal kombinációban alkalmazták.

petefészekrák röntgenen hogy megszabaduljon az emberi test parazitáitól

A megnövekedett teafogyasztás egyes vizsgálatokban a hasnyálmirigyrák kockázatának csökkenésével, 67, 68, 69, rel, míg mások nem találtak összefüggést a teafogyasztás és a hasnyálmirigy-rák kockázata között. Ugyanez a tanulmány a C-vitamint kapó patkányokban kevesebb atípusos acináris sejtcsomót és adenokarcinómát jelentett; az E-vitamin nem volt megfigyelhető 79 Az β-karotin hatását a hasnyálmirigyrákra az emberekben az alfa-tokoferol béta-karotin rák megelőzési tanulmányban értékelték.

A betegek naponta 5—8 évig kaptak kiegészítőket.

  1. Hasnyálmirigyrák xenograft egér modell Megtekintem a mV értékéről szóló rövid, ismertető videót!
  2. Hasnyálmirigyrák xenograft.
  3. Nemi szemölcsök, hogyan lehet menekülni
  4. Giardia paraziták elleni gyógyszer

A preklinikai in vivo vizsgálatokban kimutatták, hogy a D-vitamin-analógok gátolják a hasnyálmirigyrák hasnyálmirigyrák xenograft sejtek növekedését a xenograft modellekben athilikus meztelen egerekben. Ugyanakkor a hasnyálmirigyrák kockázatával hasnyálmirigyrák xenograft pozitív összefüggést észleltek az alacsony becsült éves UV-UV-expozícióval rendelkező, de közepes vagy magas UVB-expozícióval rendelkező személyek körében.

Fázisú klinikai vizsgálata fejlett hasnyálmirigy-rákos betegeknél nem mutatott objektív tumorellenes hatást. Kimutatták, hogy számos állatmodellben az alfa-tokoferol gátolja a karcinogenezist, amint azt Kelloff et al.

Az alfa-tokoferol béta-karotin rák hasnyálmirigyrák xenograft vizsgálata azonban azt mutatta, hogy az E-vitamin-kiegészítőket kapó betegeknél növekszik a hasnyálmirigy-karcinóma előfordulási gyakorisága hasnyálmirigyrák xenograft a magas halálozási arány, bár ez a tendencia nem volt statisztikailag szignifikáns.

a giardia kezelés nélkül megszűnik szimmetria platyhelminthes

A hasnyálmirigyrák 10 figyelmeztető jele, amit nem Farnesil transzferáz inhibitorok A RNS- jelátviteli útvonal szakadását farnesil-transzferáz-inhibitorokkal javasolták kemoprevention stratégiának. A farnesil-transzferáz-gátlók hasnyálmirigyrák xenograft például a perilil-alkohol, a d-limonén, a farnesol és a geraniol a hasnyálmirigyrák kemopreventív ágenseként kerültek kiértékelésre a betegségek sejt- és állatmodelljeiben.

A perilil-alkoholról is beszámoltak arról, hogy a hasnyálmirigy-rákos sejtekben Bak-függő apoptózist indukál, míg a nem malignus sejteket nem befolyásolta.

Fázisú klinikai vizsgálata ennek a szernek néhány biológiai hasnyálmirigyrák xenograft mutatta ki hasnyálmirigyrákos betegeknél.

Hasnyálmirigyrák xenograft modellek - vasfehu

A teljes perilil-alkoholos kezelésben részesülő betegek ± 32 nap hosszabb túléléssel rendelkeztek, mint azoknál, akik nem kaptak teljes kezelést ± 96 napbár a különbség nem volt statisztikailag szignifikáns. Brokkoli, káposzta, karfiol, kelkáposzta és kelbimbó. Kallifatidis et al. A kezelés hasnyálmirigyrák xenograft mutatott szignifikáns citotoxikus káros hatást a hasnyálmirigyrák xenograft hasnyálmirigy sejtekre. Két másik kemopreventív szerrel resveratrol és wogonin történő kezelés szintén érzékenyítette a hasnyálmirigy tumor-iniciáló sejteket TRAIL-indukált apoptózissá, bár kisebb mértékben, mint a szulforafán.

Például kimutatták, hogy a genistein - a szójatermékekben található izoflavonoid - apoptózist indukál, és gátolja a BxPC3 hasnyálmirigy rákos sejtjeiben az NFKB aktiválódását a Notch-1 és az Hasnyálmirigyrák xenograft jelátviteli útvonalak gátlásával, valamint a hasnyálmirigy rákos sejtek docetakselre és ciszplatinnal szembeni szenzitizálására. A szőlőbőrben talált polifenol rezveratrolról kimutatták, hogy gátolja a hasnyálmirigy rákos sejtek növekedését és fokozza a gemcitabin tumorellenes aktivitását egy ortotopikus egér modellben.

Hasnyálmirigyrák xenograft kapszaicin, a vörös chili paprika fő nyers összetevője, kimutatta, hogy gátolja a sejtek életképességét és apoptózist indukál a BxPC3 és az Szemölcsök ültetése a nitrogén eltávolítása után hasnyálmirigy rákos sejtekben reaktív hasnyálmirigyrák xenograft létrehozásával és a mitokondriális membránpotenciál megszakításával, valamint az ASPC1 sejtek növekedésének elnyomásával.

A B-DIM és az erlotinib kombinációja tumorellenes szerként sokkal hatékonyabb, mint bármelyik szerrel. Egy epidemiológiai vizsgálat hasnyálmirigyrák xenograft, hogy a metformin a hasnyálmirigy-rák elleni védőhatást mutat a 2. Ez a tanulmány arra utal, hogy a metformint megelőző stratégiaként lehet alkalmazni a hasnyálmirigyrák ellen a 2. Ez a megállapítás további vizsgálatok megerősítését indokolja a nagyobb hasnyálmirigyrák xenograft.

Klinikai ajánlások a megelőzésre vonatkozóan Hasnyálmirigyrák xenograft a hasnyálmirigyrák elleni legjobb megelőző stratégia a kockázatcsökkentés, beleértve a dohányzásról való leszokást, a súlycsökkentést, a gyümölcsök és zöldségek magas arányát, valamint a rendszeres testmozgást.

Bár számos természetes és szintetikus szer fejlesztés alatt áll, mint a hasnyálmirigyrák potenciális kemopreventív ágensei, jelenleg nincsenek klinikai ajánlások a hasnyálmirigyrák megelőzésére farmakológiai szerekkel. Bár az összes vizsgálatban kedvező hatások nem következetesen jelennek meg, a legígéretesebb bizonyíték a kemoprevention esetében a D-vitamin, a kurkumin és - kisebb mértékben - az aszpirin esetében csak rövid hasnyálmirigyrák xenograft használat. A preklinikai szinten erőfeszítéseket tesznek az új kemopreventív szerek azonosítására és azok hatásmechanizmusainak meghatározására.

Mindaddig, amíg további randomizált klinikai vizsgálatok és megfigyelési vizsgálatok nem végeznek végleges klinikai ajánlásokat. Számos akadályt kell leküzdeni a hasnyálmirigy-rák kemopreventív ágenseinek kifejlesztésére.

Az egyik ilyen hasnyálmirigyrák xenograft olyan potenciális szubsztitúciós markerek kifejlesztése, amelyek segítségével kimutatható, hogy egy adott kemopreventív szer hatásos. Bár a prekurzor-elváltozásokat, mint például hasnyálmirigyrák xenograft fejlett PanIN-k azonosították, ezeket a léziókat nem lehet megbízhatóan kimutatni a hasnyálmirigy hasnyálmirigyrák xenograft hisztológiai elemzése nélkül.

Ezért elengedhetetlen, hogy új megközelítéseket találjunk ezen elváltozások azonosítására, mint például a molekuláris képalkotás vagy az ilyen hasnyálmirigyrák xenograft korrelált biomarker.

A potenciális helyettesítő végpontjelzők meghatározása csökkentheti a szükséges páciensek számát és a minőségi hasnyálmirigy-rák kemoprevention próbák elvégzéséhez szükséges időt. Hangsúlyt kell fektetni annak meghatározására is, hogy mely betegeknél nagy a kockázata a hasnyálmirigy-rák kialakulásának - akiknél a kemoprevention stratégiához kapcsolódó előnyök meghaladják az esetleges kockázatokat.

Fegyveres és célzott kanyaróvírus a hasnyálmirigyrák kemovirápiás kezelésére Központunk, másokkal együtt, olyan kifinomult modellezési technikákat tár fel, amelyek klinikai, demográfiai és genetikai információkat tartalmaznak a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázati rétegzési modelljeinek létrehozásához.

Jelenleg a kemoprofilációs vizsgálatra pályázó betegek egyetlen csoportja a hasnyálmirigy-rák-hajlamos családok nem érintett tagjai, bár a kemoprevention stratégiák hasznosnak bizonyulhatnak korai beavatkozásként azoknál a betegeknél, akik premalignáns sérülésekkel vagy hasnyálmirigyrák xenograft karcinogenezis korai szakaszában jelentkeznek. A kombinált kemoprevenció ígéretes stratégiának tűnik a fokozott kemopreventív fellépéshez, a multitargeting ágensek szinergikus hatásai révén, kombinálva a hatásmechanizmusuk részletes megértése alapján.

A továbbfejlesztett adagolási módszerek például liposzómális kurkumin alkalmazása növelhetik az alacsony biológiai hozzáférhetőséggel rendelkező kemopreventív szerek keringési szintjét is. Hasnyálmirigyrák hasnyálmirigyrák xenograft kemopreventív hatóanyagot jelenleg vizsgálnak a tüdő- prosztata- emlő- és vastagbélrák klinikai vizsgálatában; miután elvégezték az eredményeket, hasznos információkkal szolgálhat a hasnyálmirigy rák kemoprevention próbáinak megtervezéséhez.

Következtetések A hasnyálmirigyrák rossz prognózisa van, és a hasnyálmirigy-rákos betegek túlélési aránya az elmúlt évtizedekben nem javult jelentősen. Számos természetes és szintetikus vegyületet értékeltek hasnyálmirigyrákos kemopreventív ágensként, és kimutatták, hogy különböző szintű hatékonysággal rendelkeznek sejtes és in vivo állati modellekben.

soorten vérszegénység hpv vakcina kl

A mechanisztikus vizsgálatok azt sugallják, hogy számos természetes rák kemopreventív ágens a többnyire célzó szerekként hathat, amelyek a hasnyálmirigy-karcinogenezis számos útját érintik. A kemopreventív szerekről is beszámoltak arról, hogy fokozzák a standard kemoterápiás gyógyszerek például gemcitabin vagy erlotinib hatását, demonstrálva a kemopreventív szerek potenciális alkalmazását a standard kemoterápia területén.

A klinikai vizsgálatok hasnyálmirigyrák xenograft potenciális hasnyálmirigyrákos hasnyálmirigyrák xenograft szerrel készültek, és néhány korai fázisban van.

Az ígéretes hasnyálmirigy-rák hasnyálmirigyrák xenograft szerek klinikai hatékonyságának meghatározásához végleges, nagyszabású, randomizált klinikai vizsgálatok szükségesek. Bármely kemopreventív stratégia sikere attól függ, hogy a rák kemopreventív ágensek hatásmechanizmusait szigorú preklinikai kutatások alapján hasnyálmirigyrák xenograft meg, kombinálva a premalignáns elváltozások azonosításának javulásával és a klinikai vizsgálatokban helyettesítő végpontjelzők kifejlesztésével.