Kiegyensúlyozó laboratórium. Kiegyensúlyozó laboratórium


A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője.

kiegyensúlyozó laboratórium

Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású ha már benne van a bőrben, kívülről szárító. A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet ásványi sóktól megtisztított víz használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát.

A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása fordított ozmózis vagy nanofilterelectrodialízis.

kiegyensúlyozó laboratórium

Glycerin h 0 0 Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható kiegyensúlyozó laboratórium. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is.

kiegyensúlyozó laboratórium

Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok vagy tömény glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog transepidermal water loss.

kiegyensúlyozó laboratórium

Éppen ezért a glicerint és más vízmegkötő anyagokat is mindig más lágyító emollient anyagokkal kell kombinálni.