Májrák tünetei, A májat érintő érbetegségek


talált egy bátor férfit

Mitől alakul ki a betegség? A betegség kialakulásának okát - mint az májrák tünetei rákbetegség esetében - nem lehet tudni. Viszont vannak olyan tényezők, melyek elősegítik azt, és melyek mentén valószínűsíthető a betegség jövőbeni megjelenése.

mi ölti meg a szemölcs vírust

A májsejtrák kialakulásának kockázatát a hepatitis B és C vírusfertőzés sokszorosára növeli. A hemochromatózis hpv emberelemzés amely a vasanyagcserével összefüggő betegség - szintén hajlamosító tényező. A májsejtrák kialakulásában szerepet játszhatnak kifejezetten a májra ható karcinogén anyagok és mérgek, köztük különösen a bizonyos élelmiszerekben megtalálható aflatoxin.

A kialakult májzsugor nagy százalékban alakul májsejtrákká. Kezelése A kicsi, illetve csak egy májlebenyre korlátozódott daganatokat műtétileg lehet eltávolítani, ekkor még van esély a gyógyulásra is, mivel a májszövet jól regenerálódik.

hpv fehér nyelv

Ritkán a májátültetés is hozhat gyógyulást, ez azonban inkább kísérleti stádiumban lévő, mint szokásos beavatkozás. A nem műthető májrák esetén a máj gazdag érellátottsága lehetővé teszi a kemoterápiás szereknek közvetlenül a májerekbe történő befecskendezését, ami erősíti a helyi hatást, és csökkenti a más szervekre ható nem kívánatos mellékhatásokat.

A sugár- és termoterápia is számításba jön, de sajnos ezek elsősorban csak palliatív, vagyis fájdalomcsillapító hatásúak.

pinworms ami jó