Orvosi vírusok, Ez a német orvos hamis információkat terjeszt a Covidről | Ténykérdés


Oktatási, ismeretterjesztési, tudományos vagy művészi célú tartalmak

Minden jog fenntartva. Több mint 30 ezer ember osztotta meg a Facebookon azt a német nyelvű videóinterjút magyar felirattal március eleje óta, amelyben egy német orvos különböző állításokat fogalmaz meg a koronavírusról. Az interjúalany azt állítja, hogy azok, akiknek pozitív lett a koronavírus tesztje, 99 százalékban nem mutatnak tüneteket, nincs világszintű halálozási többlet, és az orvosok és a kórházak jó pénzt keresnek a covidos pácienseken.

Naponta újonnan megerősített COVID fertőzések száma hétnapos mozgóátlag Megbetegedések, halálozások száma Kínában A kontinentális Kínában bejelentett összesített, megerősített esetek és halálesetek logaritmikus skálán ábrázolva szinte egyenes vonalon haladnak, orvosi vírusok, hogy a járvány az exponenciális növekedés fázisában van, azaz a fertőzések száma minél nagyobb, a járvány annál gyorsabban terjed. A halálesetek alacsony számuk miatt Poisson-eloszlással modellezendők, azonban összehasonlításképpen szintén lineáris illesztést kaptak a diagramon A szingapúri Outbreak News Today január 5-én jelentette, hogy a kínai Hupej tartományban, Vuhan városában dolgozó egészségügyi tisztviselők összesen 59 vírusos tüdőgyulladásos beteget jelentettek január 5-igköztük 7 kritikus állapotú beteget. A tudósok azt gyanították, hogy egy koronavírust hordozó ismeretlen állat fertőzte meg a vírussal az embereket Vuhanban, ahol az első eseteket már decemberében dokumentálták. A kínai hatóságok jelentették, hogy a betegek százhuszonkét szoros kapcsolatát azonosították, akiket orvosi megfigyelés alá helyeztek.

Az AFP a videó hét állítását vizsgálta meg, és kiderült, hogy azok hamisak, kontextusból kiragadottak, vagy félrevezetőek. Több mint harmincezren osztották meg Facebookon március 5-e óta azt a német nyelven készült magyarul feliratozott videóinterjútamelyet egy Rolf Kron nevű német orvossal készített az Epoch Times.

Tartalomjegyzék

A videót több nagy elérésű oldal is megosztotta, megosztották például itt és itt. A videó népszerű a németül beszélő Facebook-felhasználók körében is. A magyar változat valamennyivel rövidebb, mivel kivágták belőle a riporter kérdéseit és pár nem kulcsfontosságú mondatot a válaszokból.

Az AFP német nyelvű tényellenőrző csapata úgy találtahogy a videó főbb állításai hamisak, félrevezetőek, vagy kontextusból kiragadottak.

Orosz vakcinát vesz Németország

A Rolf Kronnal készített interjúban elhangzó állítások nem újak, és közülük néhányat már korábban is megcáfoltak.

Az AFP német nyelvű tényellenőrző csapta hetet vizsgált meg a videóban elhangzó állításokból. Képernyőkép az egyik bejegyzésről Kicsoda Rolf Kron? Rolf Kron saját bevallása szerint orvos, homeopata, oltáskritikus és háziorvos a bajor Kauferingben. A bajor tartományi orvosi kamara az AFP kérdésére március én megerősítette, hogy Kronnak van engedélye.

 1. Koronavírus tájékoztatók Koronavírus tájékoztatók (csak aloldalra)
 2. Covidpandémia – Wikipédia
 3. Его возвращение, однако, стало ничем не примечательным повторением путешествия в Лиз.

Kron ezen kívül része a Querdenken mozgalomnak is ez egy lazán szerveződő mozgalom Németországban, akik különféle a koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket terjesztenek, valamint több alkalommal tüntettek már a járványügyi lezárások ellen. Ezen a videón együtt látható Bodo Schiffmann aktivistával.

vermicularis oxiuri víz méregtelenítő vastagbél

Schiffmann szintén a Querdenken mozgalomhoz köthető német orvos, aki a múltban több alkalommal is hamis állításokkal szerzett magának nevet. Az egyik ravensburgi Querdenken-tüntetésen Kron beszédet tartottamelyben azt ígérte, hogy felmentést ad a maszkviselési kötelezettség alól anélkül, hogy közelebbről is megvizsgálná az érintetteket Többi helyi sajtótermék szerint linkek itt és itt és a saját bevallása szerint is razziát tartottak a rendelőjében az említett felmentési igazolások miatt.

Ausburg államügyészsége március én telefonon is megerősítette a razzia tényét az AFP-nek.

emberi papillomavírus fertőzés eredete prosztata hámrák

Az ügyben orvosi tanúsítvány jogtalan kiállításának gyanújában folyik nyomozás az ügyészség szerint. Németországban az RKI nevű állami kutatóintézet publikálja a koronavírussal kapcsolatos hivatalos adatokat.

Navigációs menü

Kron kijelentése ellentmond a Berni Egyetem egyik tanulmányának is. Az RKI minden kedden nyilvánosságra hozza orvosi vírusok járvány alakulásával kapcsolatos adatokat. Eddig az ilyen eseteknek augusztusában volt a legmagasabb az aránya. Akkor a fertőzöttek 34,6 százaléka nem mutatott tüneteket.

Mit jelent ez az irányelv számodra?

Átlagosan ez az érték ben 18,6 százalék volt, ban pedig 15,7 százalék. A Berni Egyetem egy meta-analízise, amely szeptemberében jelent meg a Plos Medicine nevű orvosi szaklapban79 darab, a koronavírus tüneteivel orvosi vírusok tanulmány összehasonlítása után hasonló orvosi vírusok jutott.

Az influenzának és a Covidnek valóban hasonló tüneteik vannakazonban a súlyosságuk eltér. Az AFP tényellenőrző csapata már külön is foglalkozott egy hasonló kijelentéssel. Akkor az AFP kérdésére a francia közegészségügy Santé Publique epidemiológusa, Sibylle Stoecklin-Bernard azt mondta: azok az emberek, akiknél súlyosabb a betegség lefolyása — a kevesebb számú érintett gyerek kivételével — átlagosan fiatalabbak, mint az influenza esetén.

Ez az oka a Robert Koch Intézet szerint annak, hogy az intenzív osztályon ápolt Covidbetegek átlagosan fiatalabbak, mint az intenzíven ápolt influenzás betegek 2. A súlyos koronavírusos eseteket ráadásul több mint kétszer olyan hosszan kell lélegeztetni, mint a súlyos influenzás eseteket 3.

Az orvosi mikrobiológia tankönyve

Ezekből az intenzíven ápolt betegekből jelentősen több hal meg Covidben 21 százalékmint influenzában 12 százalék. Az állítás, hogy nincs globális halálozási többlet, egyre másra felbukkan. Azaz vannak, akik azt állítják, hogy nem halt meg több ember, mint az amúgy statisztikailag az adott országban várható volt.

nyelőcső pikkelyes papilloma és hpv milyen típusú paraziták

A halálozási többlet vagy többlethalálozás azt mutatja meg, hogy a halálozási adatok mennyivel haladták meg az előző évek átlagos halálozási adatait. Az AFP már októberében megcáfolt egy állítást a halálozási többlettel kapcsolatban.

Rejtélyes vírusok nyomában

Akkor még az adatok azt mutatták, hogy egyes országokban van halálozási többlet, de Németországban nincs. A friss adatok szerint, amelyek az esetekben bővelkedő december hónapot is számba veszik, ez azóta megváltozott. Vita tárgyát képezi a médiában, hogy ezek a magas halálozási számok az egész as évre levetítve halálozási többletet jelentenek-e itt olvasható a Spiegel, itt az Euronews, itt pedig a német közmédia cikke a témában. A német Statisztikai Hivatal Destatis halálozási adatokról készített kiértékelése azt mutatja, hogy legalább bizonyos időpontokra biztosan igaz, hogy jelentős volt a halálozási többlet Németországban ban.

A Destatis jelentéséhez csatolt grafikon azt mutatja, hogy különösen az év vége felé a halálesetek száma orvosi vírusok felső orvosi vírusok vonal jóval meghaladja az előző évek haláleseteit a szürkével szinezett rész.

Ez a német orvos hamis információkat terjeszt a Covid-19-ről

Az összesetek számának növekedése egyezést mutat a Covides halálesetek számának növekedésével alsó vörös vonal. Képernyőkép a Destatis jelentéséből, Ugyanebben az időben a koronavírussal összefüggésben álló halálesetek számában is növekedés volt megfigyelhető.

 • Ez a német orvos hamis információkat terjeszt a Covidről | Ténykérdés
 • Gyógyszer giardia és a kerek folyó ellen
 • Csatorna papilloma szövettana
 • Szu és Csen a tajpeji nemzeti egyetemi kórházban, nyilvánosan kapta meg az első adagot az AstraZeneca vakcinájából, hogy így is segítsenek eloszlatni a védőoltással szembeni félelmeket, és arra bátorítsák az embereket, hogy ők is oltassák be magukat.
 • Koronavírus-infó - egészségügyi válsághelyzet - járványügyi készültség

A Covides halálesetek szintén egyidőben emelkedtek. A tetőzésre röviddel az év vége papillómák és szemölcsök a nyelvben került sor.

TÁJÉKOZTATÓ OLDAL

Állítása szerint akkor valójában több ember halt meg, mint a Covid következményeként. Ez az összehasonlítás sántít. Az influenza áldozatainak a száma mindössze egy becslés.

 • Rejtélyes vírusok nyomában – Wikipédia
 • Icd 10 kód a papillómákhoz
 • Végbélrák nyirokcsomó-elvezetése
 • A családot sajátos replikációs stratégia jellemzi.
 • Az orvosi mikrobiológia tankönyve | Digitális Tankönyvtár

Ezzel szemben a koronavírus-statisztikákban csak azokat orvosi vírusok, akik ténylegesen meghaltak. Ezt az AFP már a októberi tényellenőrzésében is igazolta.

Húsz egyórás részt ment le, mielőtt -ben törölték. A USA Network

Becslések szerint 25 ember halt meg akkor. A Robert Koch Intézet szerint az influenzaszezon jellemzően októberben kezdődik és májusig tart. Az influenzahullámok rövidebbek mint a szezon, és legtöbbször januárban tetőznek. Még ha az ember bele is megy Kron hibás összehasonlításába, az orvos kijelentése akkor is téves.

szemölcsök a vízben allergia a giardiasisra felnőttkorban

Orvosi vírusok Robert Koch Intézet adatai szerint októberétől kezdve márciusáig bezárólag 57 ezer áldozata volt a koronavírusnak Németországban.