Parazita giardia. Giardiasis (giardiázis): kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség


Ezek a tünetek további egészségügyi gondokat okozhatnak, így mindenképpen keresse fel állatorvosát, parazita giardia giardiafertőzésre gyanakszik. Hogyan diagnosztizálható a giardia?

Giardia Lamblia (bél-parazita) gyorsteszt

A giardia gyakran okoz hasmenést kutyáknál, különösen kölyökkutyák vagy közös kennelben élő kutyák esetében. A fertőzés viszonylag könnyen észrevehető és kezelhető.

Ha giardiára gyanakszik, állatorvosa megfelelő módszerekkel megállapítja vagy kizárja a fertőzést.

parazita giardia lamblia

Hogyan kezelhető a giardia? Ha kutyája giardiával fertőzött, az állatorvos gyógykezelést fog javasolni, amely elvégzését követően utóvizsgálatokkal állapíthatja meg a terápia sikerességét.

  • Condyloma a tenyéren
  • Giardiasis (giardiázis): kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség - Egészség
  • Miért papillómák

Az állatorvos javasolhatja, hogy adjon kutyájának rendszeresen féreghajtót. Hogyan előzzük meg a giardiafertőzést?

Giardiasis tünetei és kezelése

Számos módon csökkenthetjük a giardiafertőzés kockázatát: Mindig biztosítson kutyájának friss, tiszta ivóvizet. Amennyiben több időt terveznek a szabadban tölteni, vigyen magával palackban vagy kulacsban vizet, valamint hordozható itatótálat.

mit kell inni drogot a férgekhez

Ne hagyja, hogy kutyája más állatok által is elérhető vízből igyon, mint például pocsolyából, patakból, folyóból vagy szökőkútból. Amennyiben nem biztos abban, hogy kutyája nem iszik közterületek vízforrásaiból, tartsa pórázon. Szedje fel és dobja ki a kutyaürüléket, hogy ezzel megelőzze a paraziták terjedését, és alaposan mosson kezet utána.

The Giardia Parasite by Dr. Karen Becker

Hogyan kerüljük el az újrafertőződést? Ha kutyájánál giardiafertőzést állapítanak meg, előfordulhat, hogy később újra megfertőződik.

Kutyák giardia fertőzése

Fontos a megmaradt giardiaciszták eltávolítása érdekében az itató- és etetőtálak, valamint a kutya fekhelyeinek és játékainak fertőtlenítése. A kutya ürülékét szedje össze és semmisítse meg.

Az újrafertőződést a következő tanácsok betartásával is elkerülheti: Mindig kísérje figyelemmel, miből iszik a kutyája, és fertőtlenítse a lehetséges veszélyforrásokat.

szarkóma rák lábtünetekben

Ha másik kutyát vagy macskát is tart, őket is javasolt teszt alá vetni, mivel hordozhatják a parazitát, és így potenciális forrásai lehetnek a fertőzésnek. Legyen körültekintő, amikor kutyája más kutyákkal érintkezik futtatókban vagy parkokban, kennelekben, kutyakozmetikusnál, különösen ha van elérhető vízlelőhely.

Giardia-fertőzés (giardiasis)

Mivel a giardia embereket is megfertőzhet, könnyen előfordulhat, hogy a parazita átterjed egy fertőzött kutyáról emberre. Mindemellett a giardia számos törzse, amely kutyákra veszélyes, emberekre parazita giardia. Mivel a Giardia fajok az embert is megfertőzhetik, ha kutyája fertőzött, kérjen tanácsot háziorvosától!