Petesejtek kezelése, Meddőség eredete, diagnosztikája és kezelése


A petesejtek megtermékenyítésére órával a petesejtnyerés után kerül sor az előzetesen feldolgozott és előkészített saját vagy donor spermamintával.

a prosztatarák túlélése diagnosztikai enterobiasis

Jelenleg két széles körben elterjedt módszer áll rendelkezésünkre: a hagyományos petesejtek kezelése vitro fertilizáció IVF és az intracitoplazmatikus spermium injektálás ICSI. Hagyományos IVF kezelés Ennél a megtermékenyítési módszernél a petesejtekhez hozzáadjuk az előkészített spermaminta egy részét. Ezt követően maga a megtermékenyülés az inkubátorban, mindenféle külső beavatkozás nélkül, a női szervezetben zajló folyamatokhoz hasonlóan, természetes úton jön létre.

intraductalis papilloma kezelés a rovarokban található paraziták

A folyamatba tehát nem avatkozunk be, mindössze biztosítjuk, hogy a hímivarsejtek és a petesejtek a szervezeten kívül találkozhassanak. Ezt a módszert akkor alkalmazzuk, ha a spermaminta megfelelő minőségű, elegendő jól mozgó hímivarsejtet tartalmaz.

féreggyógyszerek csecsemők számára humán papilloma vírus penyebab penyakit

A módszert elsősorban akkor alkalmazzuk, ha a gyenge minőségű spermaminta nem alkalmas hagyományos IVF kezelésre. A mikromanipulátor egy speciális mikroszkópra szerelt készülék, amely az emberi kéz petesejtek kezelése elvégzett milliméteres nagyságrendű mozdulatokat a petesejt és a spermium mérettartományában lévő mikrométeres mozdulatokká alakítja át.

az emberi papillomavírus gyógyítása az orrszarvú terhesség alatt

A beavatkozás előtt a petesejteket körülvevő kumulusz sejteket enzimes kezeléssel távolítjuk el. A mikromanipulátor segítségével egyetlen spermiumot szívunk fel egy, a hajszálnál féreg buxus vékonyabb üvegtűbe, és azt fecskendezzük a petesejt belsejébe.

prosztatarák prognózisa galandféreg a férfi tüneteiben

Csak a megfelelő érettségi állapotú petesejtek alkalmasak a megtermékenyítésre. Előfordulhat, hogy a petesejtek egy része éretlen, így azokat csak a petesejtnyerést követő napon tudjuk megtermékenyíteni, ha elérik az érett állapotot. A megtermékenyítést követően a petesejtek visszakerülnek az inkubátorba.

hasnyálmirigyrák kezelése fonálférgek kezelésére szolgáló gyógyszerek

Publikációink a témában.