Végbélrák kiújulása, Kiújult vastagbélrák: személyre szabott kezelési terv kell


Akkor derült ki, hogy végbélrák kiújulása van - bár én a "rák" kifejezés helyett mindig azt mondom: "rosszakaratú" betegség. Az előzmények Műtét előtt négy hónappal nagyon enyhe hasmenésszerű tüneteim voltak, a normálistól épphogy eltérő. Hasonló tüneteim azelőtt nem voltak, a "vasszöget is meg tudtam enni".

Elmentem az üzemorvoshoz, ahol csináltak egy általános laborvizsgálatot vér, vizelet.

Vastagbélrák

Alacsonynak találták a Ca tartalmat a leleten, ezért azt javasolta az orvos, hogy igyak sok hideg vizet. Nem múltak a panaszok - egy hónap múlva elmentem a háziorvoshoz. Ott annyira alacsonynak találták a Ca tartalmat, hogy kérdezték, nincsenek-e izomgörcseim emiatt - sose voltak. Újra laborvizsgálatot végeztek, szedtem egy hétig Ca pezsgőtablettát.

condylomata acuminata az arcon

Ezután a Ca szintem helyreállt - írt az orvos egy bélnyugtató gyógyszert. Arra gondoltam, esetleg az ideges alkatom áll a tünetek hátterében. Szedtem a bélnyugtató gyógyszert hónapokig. Közben találkoztam a háziorvossal is egy megfázás miatt, de a bélpanaszokról nem is beszéltünk.

A vastagbélrák - Mutáció.hu

Később kaptam másik fajta gyógyszert is - a panaszok nem múltak, viszont hozzászoktam a tünetekhez; a munkahelyemen, kulturált környezetben nem jelentett problémát a gyakori wc-re járás. Mivel az új bélnyugtató gyógyszerrel sem változott semmi, végül kértem a háziorvost, hogy küldjön el valami komolyabb kivizsgálásra. Gasztroenterológushoz kerültem. A tükrözés után egy héttel kiderült, hogy "rosszakaratú" daganatom van. A szövettan is igazolta az eredményt.

Pont azért veszélyes ez a dolog, mert annyira enyhe tünetei papilloma vírus hpv 31. Én azóta azt mondom, ha enyhe tüneteket is észlel az ember, azonnal el kell menni komolyabb vizsgálatra: a tükrözéses vizsgálattal colonoscopiával azonnal meg tudják mondani, ha baj van.

Bár kellemetlen a tükrözés, szerintem annyi sincs, mint egy fogtömés. Végbélrák kiújulása csinálják, értenek hozzá a nővérek és az orvosok, ez egy egyszerű vizsgálat. Fel kell rá készülni, el kell menni, mert egész kis dolgot is látnak már.

Tények a vastag- és végbélrákról

Szembesülés a diagnózissal Mikor megvolt a diagnózis, vacakul éreztem magam - olyan volt, hogy ki kell menni a toalettre meg mégsem, meg akkor már látszott végbélrák kiújulása rajtam állítólag a dolog. Mivel közel volt a daganat, egy pillanat alatt megállapították, miről van szó. A tükrözés miatt el is voltam kábulva, nem is nagyon emlékszem az egészre. Lefektettek, mert szédültem, közben a feleségemnek megmondták, hogy mi a helyzet. Ő nekem nem mondta meg, hogy valószínűleg daganatról van szó, azt mondta, hogy "vastagbélszűkületem" van, ami jól műthető.

Egy hét múlva a szövettan eredményéért én mentem. Az orvos leültetett a szobájában, azzal, hogy "van végbélrák kiújulása jó meg egy rossz hírem". Mit gondol az ember, amikor a géppuska előtt van? Kértem, hogy kezdje a rossz hírrel.

Ildikó és a vastagbélrák, májáttét

Közölte, hogy sajnos rosszindulatú a betegségem. Azóta tudom, hogy ez milyen sokat számít.

eozinofil védekezés a parazitákkal szemben

Megköszöntem, kijöttem, leültem a kórháznál lévő parkban. A gyerekem akkor volt 16 éves, előtte sokszor jártunk arra biciklizni, sétálni, sok emlék fűződött oda, szerettem azt a helyet. Leültem - hát, bizony akkor folytak a könnyeim. Ilyenkor siratja az ember magát is, gondolkoztam, hogy most a gyerekkel mi lesz, hogy lesz.

férgek az egész családban gyógyszerek kezelésre

Jött egy kismama egy kisgyerekkel, olyannal, mint amilyennel valamikor még én játszottam Lefordítja az ember a közönséges anyagi problémákra is a helyzetet. Kétségbeestem - ekkor kellett volna szakembernek leülni velem, hogy "uram ez egy műtét, szerencséje van, mert jól operálható, jó kórház, ezzel és ezzel fog járni".

Ekkor kellett volna kicsit megtámasztani, de sajnos a rendszer nem ilyen. Nekem az a barátom segített sokat, akit operáltak már sok helyen, de ennek ellenére életvidám, és ezt látni erőt ad.

Ahogy az ember gondolkozik, a szervezet úgy megy utána - egy végbélrákos beteg sikeres gyógyulása

Adott nekem egy olyan muníciót, hogy ha ő nem lett volna itt, akkor sokkal nehezebben lett volna a dolog. Gondolkoztam, hogy hogy mondom meg ezt én a családnak. A barátomat hívtam fel először, tőle kértem tanácsot, hogy mit mondjak otthon.

talpi fekete az ujján

Ő egyértelműen azt tanácsolta, hogy ne mondjam meg. Így aztán azzal mentem haza, hogy "negatív lett a lelet". De végül aztán elpityeredtem otthon egyszer - ekkor derült ki, hogy a feleségem már tudott róla, hogy ilyesmiről van szó. Aztán már egész könnyen viseltük, és mikor bementem a műtétre, bíztam a kórházban.

Vastagbélrák - Budai Egészségközpont

A műtétre koncentráltam, nem arra, hogy ez "rosszindulatú", hogy ennek végzetes kimenetele lehet. Bent a kórházban voltak idősek-fiatalok, akik műtétre vártak, de senki nem foglalkozott ezzel a "daganatos dologgal".

A műtétekről volt szó, hogy ki hogy kínlódik, milyen az étkezés, hogy nem bírunk menni, és egyéb ilyesmivel. A kezelések Egy ismerősön keresztül kerültem a kezelőorvosomhoz, teljes bizalommal, mert több helyről megerősítették az ismerősök, hogy ő a "legjobb beles". Fel lehetett hívni telefonon, megbeszéltünk mindent, és hamarosan "kaszaboltak".

Ez viszonylag nagy műtét.

Végbélrák kiújulása nyirokcsomókon

Én szerencsés vagyok, mert nem félek az orvosoktól. Kisgyerekkoromban volt vakbélműtétem, az végbélrák kiújulása viselt meg nagyon, nem irtózom ezektől a dolgoktól, elmegyek a fogorvoshoz is.

  1. Terápiák Kiújult vastagbélrák: személyre szabott kezelési terv kell Ha a vastagbél vagy a végbél daganata a betegség korábbi stádiumának kezelését követően kiújult, és más szervekre is ráterjedt, akkor a kezelésre vonatkozó szakmai ajánlások nem veszik tekintetbe, hogy a rák eredetileg a vastagbélből vagy a végbélből indult ki; a terápiás ajánlások mindkét esetben ugyanazok.
  2. A vastag- és végbélrák tünetei Ismerje fel a tüneteket és cselekedjen mielőbb!
  3. Condyloma lapos a méhen

Bíztam a kórházban, az orvosban, jókat hallottam róla. A körülmények és a nővérek nem végbélrák kiújulása épp tökéletesek, de az orvosi ellátás jó volt.

szemölcsök ózonterápiája

Valami olyasmit mondtak nekem a műtét előtt, hogy egy hétig bent leszek, egy hétig itthon és utána mehetek dolgozni.